SOS priče

Ksenija Sovina, SOS teta u SOS Dječjem selu Lekenik

Ksenija Sovina, SOS teta u SOS Dječjem selu Lekenik

#SOSpričeUzČarli | Posljednju priču zaokružujemo sa SOS tetom u SOS Dječjem selu Lekenik - Ksenijom Sovinom. Njezina uloga je da svakodnevno provodi vrijeme s djecom unutar Sela i koja svojom nesebičnošću, pored SOS mame, pruža djeci sigurnost.  


Pročitajte njezinu priču: „Ovdje sam došla u ranim dvadesetim godinama, zaista vrlo mlada. U kućama se odmah osjetila neka toplina i tad sam znala da će SOS biti moja obitelj. Pored toga, htjela sam vidjeti kako izgleda briga u alternativnoj skrbi i provesti neko vrijeme u igri i u druženju s djecom. 


Mi smo im najbliži pojam obitelji i zaista se vidi da nam djeca vjeruju. S nama dijele tuge, radosti i  probleme, od pelena pa do završetka škole. Nakon mnogo godina rada s njima mogu reći da je za djecu vrlo bitna čvrsta obiteljska struktura na koju se mogu osloniti i koja im stvara osjećaj pripadnosti, da znaju da imaju svoje mjesto u svijetu.  


Svim čitateljima bih dala jedan savjet, a to je da trebamo osvijestiti koliko život može biti težak za puno obitelji, da nemaju svi iste prilike za jednako djetinjstvo i za određene mogućnosti. Trebali bismo učiti djecu da je dobro imati osjećaja za druge ljude i da im pomognemo koliko god možemo!” 


Fotografija 📸 Boris Berc