SOS priče

Ana Barišić – uspjela sam iznenaditi samu sebe

Ana Barišić – uspjela sam iznenaditi samu sebe

Vjerujte nam na riječ – inspirativniju priču od ove niste još pročitali. Ana Barišić mlada je djevojka kojoj skidamo kapu do poda. Zašto? Ustrajna je, nevjerojatno hrabra i ozbiljno i ozbiljno korača ka ostvarenju svog sna.


Kada je imala 10 godina, Ana, koja je zbog svog načina života stekla nadimak Pustolovka, stigla je u SOS Dječje selo Lekenik. Dotad je zajedno s braćom odrastala u drugim dječjim domovima. Po dolasku se vrlo brzo navikla na dinamičan život u Dječjem selu kao i novu školsku sredinu. 


Briga SOS mame Marice za nju i braću značila je mnogo. Među njima se izgradio vrlo prisan odnos od povjerenja, ona im je izuzetno važna osoba u životu i danas kada su im se putevi razdvojili.

Anina životna pustolovina krenula je vrlo rano. 


Nije bilo aktivnosti u koju se ne bi uključila, a uvijek je težila biti prva i najbolja. Po završetku osnovne škole u Lekeniku, upisala Gimnaziju u Velikoj Gorici, te preselila u tamošnju SOS Zajednicu mladih. Kao gimnazijska odlikašica upisala je 2016. preddiplomski studij na Agronomskom fakultetu u Zagrebu i završila ga 2019. Tada je krenula njena australska avantura.


Već u Gimnaziji krenula je ozbiljno trenirati australski nogomet i bila članica reprezentacije Hrvatske, te sudjelovala na EP u Corku u Irskoj. S treniranjem je nastavila i za vrijeme studiranja. Prvi odlazak u Australiju je bio u ljeto 2018. kada je dobila poziv od vodećeg kluba prve lige ženskog australskog nogometa Western Bulldogsa i ostala šest mjeseci u kampu kao internacionalni igrač. Tada je počela planirati svoju budućnost u Australiji. Vratila se u Hrvatsku, završila preddiplomski studij i u jesen 2019. otišla ponovo u Australiju, u Adelaide gdje živi i sada.


Aninu cjelokupnu priču pročitajte klikom ovdje!